Izračunajte stroške svojih sestavin, da postavite prodajno ceno svojih jedi.
Pomembno je poznati stroške surovin, t.i. food cost, saj neposredno vplivajo na donosnost restavracije. To je strošek vaših sestavin in ne vključuje drugih stroškov, na primer dela in režijskih stroškov.
Osnovni strošek jedi
Razumevanje osnov food costa je pomembno, da lahko:
Pri izračunavanju stroškov surovin so pomembna naslednja orodja in izračuni:
Izračun stroška jedi
Kako izračunamo stroške za vsak standardni recept?
Ko boste izračunali food cost, lahko določite prodajno ceno svojih jedi. Osnovna formula je:
Vaša prodajna cena mora vključevati vse stroške in dobiček, ki ga želite ustvariti.
Znesek se razlikuje od restavracije do restavracije, nanj pa vplivajo tudi drugi stroški, kot so delovna sila, režijski stroški in ciljni dobiček. Na splošno spada v dobiček od 30 do 45% prodajne cene.
Končna prodajna cena je seveda odvisna tudi od številnih drugih dejavnikov, kot so konkurenca, obseg in stroški dela, lokacija, idr.
Kliknite gumb spodaj in dodajte na domači zaslon. Kliknite gumb zgoraj in dodajte na domači zaslon. Kliknite gumb spodaj in dodajte na domači zaslon. Kliknite gumb spodaj in dodajte na domači zaslon.