Obstaja veliko načinov, kako narediti svoj jedilnik bolj zdrav. Spodaj je naštetih nekaj preprostih nasvetov, kako pripraviti bolj zdrav obrok.
Razumevanje deklaracij na živilih
Oznake na živilih vsebujejo podatke o izdelku, vključno z njihovo hranilno vrednostjo. Znanje o pravilnem branju deklaracij na živilih in njihovih hranilnih vrednosti vam lahko pomaga do bolj zdravih odločitev. To je mogoče storiti na več načinov:
- Preberite informacije, da jih boste lahko delili z vašimi gosti.
- Prehranske informacije uporabite za ustvarjanje uravnoteženih, raznolikih in bolj zdravih obrokov.
- Identificirajte vse potencialne alergene in jih ustrezno označite.
- Načrtujte posebne diete za posebne goste.
Značilnosti zdravih obrokov
Spoznajte značilnosti zdravih obrokov in kako jih uporabiti za ustvarjanje boljšega menija za vašo restavracijo. Zdrav jedilnik mora biti
- Opremljen z ustreznimi informacijami o hranilnih vrednostih.
- Sestavljen uravnoteženo.
- Vsebovati zmerne količine priporočenih hranil.
- Sestavljen raznoliko.