Menu

Vse več ljudi želi zmanjšati količine zaužitega mesa. Čas je, da podrobno preverite svoj meni. Ali ponujate prave jedi, da sledite temu trendu?

Vedno večja skrb za zdravje in vpliv na okolje  sta gonilo trenda, ki predstavlja hrano rastlinskega izvora. Nekateri gostje samo zmanjšujejo količino zaužitega mesa, ga delno nadomeščajo z zelenjavo in ne bodo v celoti izločili mesa iz svoje prehrane. Drugi v celoti izločajo jedi živalskega izvora iz svoje prehrane. Pokažite jim, da skrbite tudi za njih in v svojem meniju izpostavite nove trende.

Naj bo očitno

Vegetarian menu option

Ne skrivajte svoje vegetarijanske in veganske ponudbe v ločenem delu jedilnega lista. Jasno jih označite. To lahko preprosto storite s simboli. Recepte pripravite tako, da so prilagodljivi, in jim lahko preprosto odstranite mesno komponento in jo nadomestite s sestavino rastlinskega izvora, če vaši gostje tako želijo.

Enako velja za splet. - ne pozabite posodobiti svojega menija na vaši spletni strani in na socialnih omrežjih tako, da bodo vašim gostom na voljo, ko bodo raziskovali nove možnosti.

 

Moč brezmesnih jedi

Delicious meat-free burger

Brez mesa je trend! Če želite slediti trendu, lahko recimo izberete dan s posebno ponudbo, npr. "petek brez mesa" ali pa v nekem določenem obdobju, npr. en mesec, promovirate veganske jedi, da vaši gostje spoznajo vašo novo ponudbo.

V svojo udarno ponudbo uvrstite vsaj eno vegetarijansko ali vegansko jed. Naj bo ta jed zvezda vašega menija.

Rastlinski proteini

"Rastlinski proteini" so postali zelo pomembni. Izpostavite jih v svojem meniju. Opozarjate lahko tudi na druge koristi uživajna jedi rastlinskega izvora, npr. število kalorij, ali na to, da vsebujejo zdrave maščobe.

Eksperimentirajte z nadomestki mesa

Meatless meat substitute dish

Nekateri gostje bodo še vedno hrepeneli po okusu mesa. Na voljo so številni novi in ​​ne tako novi mesni nadomestni. Izdelki, ki skoraj popolnoma nadomestijo mesne burgerje, klobase, "koščke piščanca" in podobno. To ni nekaj, kar bi skrivali - zato to izpostavite na svojem meniju in na svojih socialnih omrežjih.

 

Naj vaš jedilnik blesti

V opisih svojih jedi bodite kreativni. Vzemite si čas, da bodo imena jedi zvenela kar najbolj atraktivno in boste tako navdušili svoje goste. Izpostavite  prednosti, predstavite okuse že z besedami.

 

Dodajte osebno noto

Plant-based pasta dish

Če pripravljate jed brez mesa, to ne pomeni, da bo okus jedi slabši, ali da boste Imeli veliko dodatnega dela. Dodajte zelišča ali zeliščne mešanice, uporabite hitro pripravljene osnove ali poskusite Knorr Moč okusa