Menu
Unilever Food Solutions » Domov
  • Domov
  • Chefov navdih
    • Chefov navdih
    • Svežina na vašem jedilniku
    • Sladice
    • Veganuary
    • The Vegetarian Butcher, 100% rastlinska alternativa
    • Silvestrski meni za najbolj zahtevne goste tega leta
    • Zimski meni
    • Sestavine prihodnosti
    • Ribe
    • Zelenjava
    • Kuharske tehnike
    • Dostava in lasten prevzem
    • Skupaj proti epidemiji Covid-19
    • Omake od A do Ž
    • Lipton
    • Izdelki za vsako priložnost
    • Jagode
    • Šparglji
    • Nepozabni okusi azijske hrane vas bodo navdušili
    • Enostavno brez glutena
    • Street Food in Gourmet Fast Food
    • Trajnostno kmetijstvo
    • Sezonske sestavine
  • Recepti
  • Izdelki
    • Vsi izdelki
    • Bujoni, čiste juhe in osnove
    • Čaji
    • Deserti
    • Dresingi, hladne omake
    • Juhe in jušni dodatki
    • Kuhinje sveta
    • Omake
    • Plant based - 100% rastlinsko
    • Priloge
    • Začimbe, zelišča in zeliščne mešanice
    • Zgoščevalci
  • Smo družba UFS
  • Kontakt
  • {query} v izdelki
  • {query} v recepti
  • {query} v ostalo
vse
izdelki
recepti
    • Moj račun
    • Kontakt
    • Odjava
  1. Domov
  2. Chefov navdih
  3. Šparglji
  4. Pravilna priprava špargljev
  1. Šparglji
  • Šparglji

Pravilna priprava špargljev

Nasveti za kuhanje, kuhanje na pari in peko na žaru

Priprava prvovrstnega obroka špargljev je mogoča le, kadar uporabljamo sveže poganjke. Omejena možnost skladiščenja zahteva, da šparglje uporabimo v  najkrajšem času od pobiranja. Že po nekaj dneh, še posebno če niso hranjeni v temnem in vlažnem prostoru, postanejo vlaknasti. Pred kuhanjem spodnji del špargljev olupimo in tako odstranimo vlaknasto zunanjo plast. Šparglje kuhamo pokončno, če nimamo dovolj ozkega lonca, je najbolje, da jih povežemo z vrvico. Vodi lahko dodamo malo Rame Culinesse Profi, sol in sladkor. Šparglje kuhamo do 20 minut (bele) oz. 10 - 15 minut (zelene) – odvisno od debeline. V kolikor jih pripravimo na žaru, pa ta čas priprave skrajšamo na nekaj minut.

Preizkusite recept naših Chefov

Losos na žaru s Curry omako in šparglji

Losos se največkrat pripravlja z mediteransko zelenjavo. V kombinaciji z močno curry omako in nežnimi šparglji vas popelje v daljno Azijo.

Več
Nasvet za kuhanje špargljev v vodi

Nasvet za kuhanje špargljev v vodi

Sladkor nevtralizira grenkobo špargljev, medtem ko sol izvleče hranljive snovi, zato le-to uporabimo zmerno. Kanček limoninega soka belim špargljem doda elegantno bledico in svežino, medtem ko ga na zelene šparglje ne dodajamo. Med dušenjem, kuhanjem nad soparo in peko na žaru šparglji ohranijo veliko hranljivih snovi.

Preizkusite recept naših Chefov

Špargljeva brusketa

Pripravite priljubljeno italijansko predjed. Šparglji preprosto jed naredijo svežo in še bolj okusno.

Več

Sorodni članki

    • Šparglji
    Zgodba o špargljih
    • Šparglji
    Shranjevanje špargljev
    • Šparglji
    Ostanki špargljev niso odpadki

  • Domov
  • Chefov navdih
  • Recepti
  • Izdelki
  • Smo družba UFS
  • Prijavite se na novice
  • Izberite državo
  • Please Recycle
  • Pravna obvestila
  • Obvestilo o zasebnosti
  • Obvestilo o piškotkih
  • Zemljevid strani
Prijavite se na naše novice in bodite vedno na tekočem.

S prijavo na novice boste seznanjeni s kuharskimi trendi, prejemali boste recepte, brezplačne vzorce...

Sledite nam na Facebooku in YouTubu
  • Facebook Facebook
  • YouTube YouTube
Unilever Food Solutions » Domov

© 2022 Unilever Food Solutions | Vse pravice pridržane

Unilever Food Solutions » Domov

Namestite aplikacjio na vaš iPhone Namestite aplikacjio na vaš iPad Namestite aplikacjio na vaš Android Namestite aplikacjio na vaš Windows telefon

Kliknite gumb spodaj in dodajte na domači zaslon. Kliknite gumb zgoraj in dodajte na domači zaslon. Kliknite gumb spodaj in dodajte na domači zaslon. Kliknite gumb spodaj in dodajte na domači zaslon.

x