Menu

Če želimo gostom predstaviti mamljivo ponudbo solat, moramo nujno vnesti pestrost okusov in sestavin. Poiščite nove navdihujoče sestavine, ki izboljšajo okus in naredijo solate bolj zanimive. Sestavine zaradi katerih solate postanejo donosna kategorija na vašem meniju.

Za mediteranski pridih dodajte pečeno papriko, jajčevce, bučke in okrepite okus surove zelenjave.

V suhi ponvi popečemo semena in oreščke ter z njimi potresemo solatePoskusite dodati tudi malo zdrobljene kumine ali koriandra.

Paradižnik prerežemo na pol, začinimo z zelišči in začimbami – malo črnega popra in malo rožmarina ter na nizki temperaturi v pečici pečemo 2 uri. Tak paradižnik izboljša okus solate in ji doda vašo osebno noto. 

Solate lahko potrežemo tudi z vročimi sestavinami v kombinaciji s hladno zelenjavo. Tik pred serviranjem na solato dodajte pečeno ali dušeno meso ali ribe. Na ta način solata postane zdrava in okusna glavna jed.

Za enostavno vegetariansko ponudbo zeleni solati dodajte pečeno zelenjavo z začimbami po vašem okusu.

Zraven ponudite pečen krompir z nadevom - skuta s svežimi začimbami, mocarela, sveži sir ali rikota, lahko pa tudi malo gorčice in taka jed bo nasitila še tako lačnega gosta.

Za azijski okus dodajte dišeče, začinjene piščančje fileje s curryjem, sojino omako, limeto, ingverjem ali limonsko travo.

Namesto pšeničnih testenin v solati uporabite riževe rezance.

Jogurt ali majonezo z dodatkom limoninega soka in različnih začimb se hitro spremeni v dip, s katerim gostom ponudite drugačno izkušnjo solate.

Ohlajeni kuskus, riž ali kvinoja, začinjeni z limoninim sokom z dodatkom različnih začimb in dišavnic se spremenijo v čudovit lahek obrok, ki nasiti in nam da potrebno energijo za delovni dan.