Menu

Oreščki se vse bolj uporabljajo v solatah, saj spretno nadomeščajo krutone in hkrati dajejo jedem hrustljavi element. Uporabite lahko tako surove kot pečene, slane in včasih celo sladke. 

Pinjole

Pinjole

Vsebujejo veliko magnezija in zagotavljajo dvig energije, hkrati pa znižujejo krvni tlak. Dodajte jih surove ali rahlo popečene. Pinjole se odlično ujemajo s solatami, ki vsebujejo piščanca ali govedino.

Mandlji

Mandlji

Dodajamo jih tako v sladke kot tudi slane jedi. Čudovito zahrustajo na solatnih krožnikih, predvsem na solatah s piščancem in jagnetino. Tako v sladke kot tudi slane jedi jih lahko dodajamo mlete ali cele. V vsakem primeru teknejo.

Makadamija

Makadamija

Makadamija se odlično ujema z naribanimi bučkami in parmezanom, avokadom ali številnimi azijskimi solatami, ki vsebujejo govedino ali svinjino. Oreščki makadamije imajo med vsemi oreščki največ kalorij in maščob, večina maščob pa je nenasičenih.