Menu
Unilever Food Solutions » Domov
  • Domov
  • Chefov navdih
    • Chefov navdih
    • Svežina na vašem jedilniku
    • Sladice
    • Veganuary
    • The Vegetarian Butcher, 100% rastlinska alternativa
    • Silvestrski meni za najbolj zahtevne goste tega leta
    • Zimski meni
    • Sestavine prihodnosti
    • Ribe
    • Zelenjava
    • Kuharske tehnike
    • Dostava in lasten prevzem
    • Skupaj proti epidemiji Covid-19
    • Omake od A do Ž
    • Lipton
    • Izdelki za vsako priložnost
    • Jagode
    • Šparglji
    • Nepozabni okusi azijske hrane vas bodo navdušili
    • Enostavno brez glutena
    • Street Food in Gourmet Fast Food
    • Trajnostno kmetijstvo
    • Sezonske sestavine
  • Recepti
  • Izdelki
    • Vsi izdelki
    • Bujoni, čiste juhe in osnove
    • Čaji
    • Deserti
    • Dresingi, hladne omake
    • Juhe in jušni dodatki
    • Kuhinje sveta
    • Omake
    • Plant based - 100% rastlinsko
    • Priloge
    • Začimbe, zelišča in zeliščne mešanice
    • Zgoščevalci
  • Smo družba UFS
  • Kontakt
  • {query} v izdelki
  • {query} v recepti
  • {query} v ostalo
vse
izdelki
recepti
    • Moj račun
    • Kontakt
    • Odjava
  1. Domov
  2. Chefov navdih
  3. Sestavine prihodnosti
  4. Goji jagode
  1. Sestavine prihodnosti
  • Sestavine prihodnosti

Goji jagode

Lastnosti in uporaba v kuhinji

Goji jagode so plod azijske rastline, natančneje grma. Gre za majhna zrna rdečih rozin, ki jih lahko uživamo tudi sveže, vendar imajo rahlo neprijeten grenko sladki priokus. Mnogo slajše so posušene, ki pa jih lahko pred uživanjem zmehčamo v vodi. 

Goji jagode  - lastnosti in koristi

Goji jagode spadajo med sodobna superživila. So eden najbogatejših virov antioksidantov, , krepijo imunski sistem, pomagajo pri hujšanju, krepijo vid in še marsikaj.

Priporočen dnevni odmerek goji jagod je 25 g suhih ali 100 g v soku. 

 

Piščančja enolončnica v curry omaki z goji jagodami in zelenim fižolom

Gre za reinterpretacijo tradicionalnega piščančjega curryja. Za modernejši okus smo mu dodali goji jagode in ingver.

Več

Goji jagode v kuhinji

Jagode se pogosto uporabljajo za čaje in sokove. Sok goji jagod je vedno bolj priljubljen, vendar priporočamo, da ga pripravite s hladnim stiskanjem.

Goji jagode pogosto dodajamo tudi v solate, smutije in kot prilogo sladicam. 

 

Sorodni članki

    • Sestavine prihodnosti
    Sestavine prihodnosti - psevdožita
    • Sestavine prihodnosti
    Sečuanski poper
    • Sestavine prihodnosti
    Kvinoja
    • Sestavine prihodnosti
    Curry

  • Domov
  • Chefov navdih
  • Recepti
  • Izdelki
  • Smo družba UFS
  • Prijavite se na novice
  • Izberite državo
  • Please Recycle
  • Pravna obvestila
  • Obvestilo o zasebnosti
  • Obvestilo o piškotkih
  • Zemljevid strani
Prijavite se na naše novice in bodite vedno na tekočem.

S prijavo na novice boste seznanjeni s kuharskimi trendi, prejemali boste recepte, brezplačne vzorce...

Sledite nam na Facebooku in YouTubu
  • Facebook Facebook
  • YouTube YouTube
Unilever Food Solutions » Domov

© 2022 Unilever Food Solutions | Vse pravice pridržane

Unilever Food Solutions » Domov

Namestite aplikacjio na vaš iPhone Namestite aplikacjio na vaš iPad Namestite aplikacjio na vaš Android Namestite aplikacjio na vaš Windows telefon

Kliknite gumb spodaj in dodajte na domači zaslon. Kliknite gumb zgoraj in dodajte na domači zaslon. Kliknite gumb spodaj in dodajte na domači zaslon. Kliknite gumb spodaj in dodajte na domači zaslon.

x