Menu
Unilever Food Solutions » Domov
  • Domov
  • Chefov navdih
    • Chefov navdih
    • Svežina na vašem jedilniku
    • Sladice
    • Veganuary
    • The Vegetarian Butcher, 100% rastlinska alternativa
    • Silvestrski meni za najbolj zahtevne goste tega leta
    • Zimski meni
    • Sestavine prihodnosti
    • Ribe
    • Zelenjava
    • Kuharske tehnike
    • Dostava in lasten prevzem
    • Skupaj proti epidemiji Covid-19
    • Omake od A do Ž
    • Lipton
    • Izdelki za vsako priložnost
    • Jagode
    • Šparglji
    • Nepozabni okusi azijske hrane vas bodo navdušili
    • Enostavno brez glutena
    • Street Food in Gourmet Fast Food
    • Trajnostno kmetijstvo
    • Sezonske sestavine
  • Recepti
  • Izdelki
    • Vsi izdelki
    • Bujoni, čiste juhe in osnove
    • Čaji
    • Deserti
    • Dresingi, hladne omake
    • Juhe in jušni dodatki
    • Kuhinje sveta
    • Omake
    • Plant based - 100% rastlinsko
    • Priloge
    • Začimbe, zelišča in zeliščne mešanice
    • Zgoščevalci
  • Smo družba UFS
  • Kontakt
  • {query} v izdelki
  • {query} v recepti
  • {query} v ostalo
vse
izdelki
recepti
    • Moj račun
    • Kontakt
    • Odjava
  1. Domov
  2. Chefov navdih
  3. Sestavine prihodnosti
  4. Curry
  1. Sestavine prihodnosti
  • Sestavine prihodnosti

Curry

Lastnosti in uporaba v kuhinji

Curry je mešanica začimb, ki se razlikuje od države do države in od področja do področja. Glavna sestavina je zagotovo kurkuma, ki curryju daje specifično barvo. Poleg kurkume v curryju najdemo še kumino, koriander, klinčke, kardamom, žafran, komarček, muškatni orešček, ingver, čili in še bi lahko naštevali. Na trgu obstaja nepikantein in pikanten curry.

 
  • Glavna sestavina curryja je kurkuma , rastlina, ki pripada botanični družini Zingiberaceae, znana po svojih protirakavih, protivnetnih in antioksidativnih lastnostih.
  • Pri kuhanju se curry lahko uporablja na več načinov: v juhah , z zelenjavo , z mesom in celo v sladicah . Odličen je za pripravo rižot in indijskih jedi.
  • Curry se hitro razdiši, zato ga je treba hraniti dobro zaprtega, na hladnem in temnem mestu. Obstaja pa tudi curry pasta, ki ima daljši rok uporabe. 

 

Recepti s curryjem

  • Rdeči curry s piščancem
  • Losos na žaru s Curry omako in šparglji
  • Piščančja enolončnica v curry omaki z goji jagodami in zelenim fižolom
  • Kokosov curry z NoChicken Chunks
  • Teletina na žaru s curry polento in šparglji
  • Rdeči Thai curry s piščančjimi kroglicami
  • Currywurst hot dog
  • Bučna juha s curryem in tortiljami
  • Jagnečji kotlet v zeliščni srajčki in piščančja prsa s špinačo
Več (123)

Sorodni članki

    • Sestavine prihodnosti
    Nori alge
    • Sestavine prihodnosti
    Papaja
    • Sestavine prihodnosti
    Sečuanski poper
    • Sestavine prihodnosti
    Limonska trava

  • Domov
  • Chefov navdih
  • Recepti
  • Izdelki
  • Smo družba UFS
  • Prijavite se na novice
  • Izberite državo
  • Please Recycle
  • Pravna obvestila
  • Obvestilo o zasebnosti
  • Obvestilo o piškotkih
  • Zemljevid strani
Prijavite se na naše novice in bodite vedno na tekočem.

S prijavo na novice boste seznanjeni s kuharskimi trendi, prejemali boste recepte, brezplačne vzorce...

Sledite nam na Facebooku in YouTubu
  • Facebook Facebook
  • YouTube YouTube
Unilever Food Solutions » Domov

© 2022 Unilever Food Solutions | Vse pravice pridržane

Unilever Food Solutions » Domov

Namestite aplikacjio na vaš iPhone Namestite aplikacjio na vaš iPad Namestite aplikacjio na vaš Android Namestite aplikacjio na vaš Windows telefon

Kliknite gumb spodaj in dodajte na domači zaslon. Kliknite gumb zgoraj in dodajte na domači zaslon. Kliknite gumb spodaj in dodajte na domači zaslon. Kliknite gumb spodaj in dodajte na domači zaslon.

x