V profesionalni kuhinji je težko upoštevati vse prehranske zahteve in alergije gostov. Ponujamo vam priročen kontrolni seznam, ki vam bo pomagal pri obvladovanju alergenov v vaši kuhinji.
-
Kontrolni seznam za jedi brez glutena in alergenov
- Ali je osebje seznanjeno z različnimi alergijami/dietami?
- Ali je na voljo program usposabljanja za izboljšanje ozaveščenosti osebja?
- Ali obstaja postopek certificiranja, ki ga prestavite gostom?
- Ali obstaja akcijski načrt za pomoč strankam, ki so doživele resno alergijsko reakcijo?
- Kaj delajo druge restavracije, da lahko ponujajo jedi brez alergenov?
Kontrolni seznam komunikacije med gosti in kuhinjo
- Ali so posebne prehranske zahteve gosta jasno izražene?
- Ali so bile te zahteve jasno razložene v kuhinji?
- Je treba gostom predati kakšno dodatno informacijo, dobljeno v kuhinji?
- Ali lahko kuhinja potrdi, da so bile zahteve v celoti upoštevane?
- Ali so gostje bili gostje zadovoljni?
- Ali lahko natakarji izboljšajo komunikacijo med gostom in kuhinjo?
Kontrolni seznam kuhinje za pripravo varnih obrokov brez alergenov
- Ali je označevanje živil jasno?
- Katere sestavine na vašem jedilniku običajno povzročajo alergijske reakcije?
- Ali obstajajo jedi, ki jih lahko preprosto prilagodite tistim s posebnimi prehranskimi potrebami?
- Katerih izdelkov/jedi ni mogoče prilagoditi tako, da ustrezajo posebnim prehranskim potrebam?
- Ali obstaja poseben delovni prostor in kuhinjska oprema, ki se uporablja za preprečevanje navzkrižne kontaminacije?
- Ali obstaja sistem za jasno ločevanje normalnih od posebnih prehranskih naročil?