V profesionalni kuhinji je težko upoštevati vse prehranske zahteve in alergije gostov. Ponujamo vam priročen kontrolni seznam, ki vam bo pomagal pri obvladovanju alergenov v vaši kuhinji.

  • Kontrolni seznam za jedi brez glutena in alergenov

    1. Ali je osebje seznanjeno z različnimi alergijami/dietami?
    2. Ali je na voljo program usposabljanja za izboljšanje ozaveščenosti osebja?
    3. Ali obstaja postopek certificiranja, ki ga prestavite gostom?
    4. Ali obstaja akcijski načrt za pomoč strankam, ki so doživele resno alergijsko reakcijo?
    5. Kaj delajo druge restavracije, da lahko ponujajo jedi brez alergenov?

    Kontrolni seznam komunikacije med gosti in kuhinjo

    1. Ali so posebne prehranske zahteve gosta jasno izražene?
    2. Ali so bile te zahteve jasno razložene v kuhinji?
    3. Je treba gostom predati kakšno dodatno informacijo, dobljeno v kuhinji?
    4. Ali lahko kuhinja potrdi, da so bile zahteve v celoti upoštevane?
    5. Ali so gostje bili gostje zadovoljni?
    6.  Ali lahko natakarji izboljšajo komunikacijo med gostom in kuhinjo?

    Kontrolni seznam kuhinje za pripravo varnih obrokov brez alergenov

    1. Ali je označevanje živil jasno?
    2. Katere sestavine na vašem jedilniku običajno povzročajo alergijske reakcije?
    3. Ali obstajajo jedi, ki jih lahko preprosto prilagodite tistim s posebnimi prehranskimi potrebami?
    4. Katerih izdelkov/jedi ni mogoče prilagoditi tako, da ustrezajo posebnim prehranskim potrebam?
    5. Ali obstaja poseben delovni prostor in kuhinjska oprema, ki se uporablja za preprečevanje navzkrižne kontaminacije?
    6. Ali obstaja sistem za jasno ločevanje normalnih od posebnih prehranskih naročil?