Prednostna naloga vsake profesionalne kuhinje je higiena. Ponujamo vam kontrolni seznam čiščenja tako kuhinje kot tudi jedilnice in šanka.
-
Kontrolni seznam čiščenja kuhinje:
Kontrolni seznam čiščenja jedilnice/šanka:
Dnevno:
- Očistite vse površine (tudi rezalne plošče in opremo).
- Očistite stroje za sladoled in druge stroje.
- Obrišite cvrtnike.
- Očistite in izpraznite koše za smeti.
- Očistite tla.
- Zamenjajte folije na žaru in očistite žar.
- Operite vse predpasnike, krpe in uniforme.
- Označite in pokrijte vso hrano, ki vam ostane.
- Filtre nape operite v pomivalnem stroju.
- Očistite delovne površine/pulte.
- Očistite stole, mize, šanke.
- Posesajte tla.
- Tla očistite z mokro krpo.
- Večkrat na dan očistite stranišča.
- Očistite menije.
- Obrišite stojala za začimbe in omake.
- Očistite embalažo omak, ki so na mizi.
- Obrišite prah s polic in okrasnih predmetov
Tedensko:
Tedensko:
- Očistite hladilnike, zamrzovalnike in pečice (po navodilih proizvajalca).
- Očistite stene (po potrebi).
- Očistite vhod (steklena vrata, ročaji vrat in okvirji).
- Očistite odtoke.
- Očistite okvirje za slike, stropne ventilatorje, stene (po potrebi).
- Očistite zaključne letvice
- Obrišite stole in mize.
Mesečno:
- Očistite vso maščobo (cvrtniki, plošče, pečica in štedilniki).
- Obrišite zamrzovalnike.
- Spraznite in očistite ledomat.
- Očistite stropove.
- Očistite in preverite kuhinjsko opremo (ostrina nožev, temperatura hladilnika, pečica in termometri).