Menu

Prednostna naloga vsake profesionalne kuhinje je higiena. Ponujamo vam kontrolni seznam čiščenja tako kuhinje kot tudi jedilnice in šanka. 

 
  • Kontrolni seznam čiščenja kuhinje:

    Kontrolni seznam čiščenja jedilnice/šanka: 

    Dnevno:

       
    • Očistite vse površine (tudi rezalne plošče in opremo).
    • Očistite stroje za sladoled in druge stroje.
    • Obrišite cvrtnike.
    • Očistite in izpraznite koše za smeti.
    • Očistite tla.
    • Zamenjajte folije na žaru in očistite žar.
    • Operite vse predpasnike, krpe in uniforme.
    • Označite in pokrijte vso hrano, ki vam ostane.
    • Filtre nape operite v pomivalnem stroju.
    • Očistite delovne površine/pulte.
    • Očistite stole, mize, šanke.
    • Posesajte tla.
    • Tla očistite z mokro krpo.
    • Večkrat na dan očistite stranišča.
    • Očistite menije.
    • Obrišite stojala za začimbe in omake.
    • Očistite embalažo omak, ki so na mizi.
    • Obrišite prah s polic in okrasnih predmetov

     

    Tedensko:

    Tedensko:

    • Očistite hladilnike, zamrzovalnike in pečice (po navodilih proizvajalca).
    • Očistite stene (po potrebi).
    • Očistite vhod (steklena vrata, ročaji vrat in okvirji).
    • Očistite odtoke.

     

    • Očistite okvirje za slike, stropne ventilatorje, stene (po potrebi).
    • Očistite zaključne letvice
    • Obrišite stole in mize.

     

    Mesečno: 

     

     

    • Očistite vso maščobo (cvrtniki, plošče, pečica in štedilniki).
    • Obrišite zamrzovalnike.
    • Spraznite in očistite ledomat.
    • Očistite stropove.
    • Očistite in preverite kuhinjsko opremo (ostrina nožev, temperatura hladilnika, pečica in termometri).