Poslušajte zvok odličnega okusa za žetev v pravem trenutku.
Ste vedeli, da za izbiro najboljšega trenutka za pobiranje pridelkov, včasih nista dovolj samo vonj in okus, ampak je treba pridelku tudi prisluhniti. Takrat postane bitka s časom za ohranitev okusa in arome.
Stročji fižol – test lomljenja
Če se strok lepo prelomi na polovico, je zrel.
Preizkusite recept naših Chefov
Buča – test s trkanjem
Potrkajte po buči. Če zveni votlo, je zrela.
Čebula – test odpadanja listov
Ko listi odpadejo z rastline, je zrela.
Preizkusite recept naših Chefov
Paradižniki – test stresanja
Stresite grm paradižnika. Če paradižnik odpade, je zrel.
Tamarind – test s trkanjem
S prsti potrkajte po tamarindu. Če je zvok votel, je zrel.
Preizkusite recept naših Chefov
Ste vedeli?
Zveža zelišča je najbolje obirati zvečer ali ponoči, ko je hladno in zelišča niso ovenela. Delamo hitro, da jih posušimo v najkrajšem možnem času in tako ohranimo njihovo aromo.
Ničesar ne zavržemo.
Listi korenja in čebule po pobiranju pridelkov ostanejo na polju. Tam jih preorjemo in tako zagotavljamo naravno kompostiranje.