Poslušajte zvok odličnega okusa za žetev v pravem trenutku.
Ste vedeli, da za izbiro najboljšega trenutka za pobiranje pridelkov, včasih nista dovolj samo vonj in okus, ampak je treba pridelku tudi prisluhniti. Takrat postane bitka s časom za ohranitev okusa in arome.

Stročji fižol – test lomljenja
Če se strok lepo prelomi na polovico, je zrel.
Preizkusite recept naših Chefov
Korenje ni značilna sestavina sladic. Če ga uporabite v pravih razmerjih, lahko pripravite okusno torto.

Buča – test s trkanjem
Potrkajte po buči. Če zveni votlo, je zrela.

Čebula – test odpadanja listov
Ko listi odpadejo z rastline, je zrela.
Preizkusite recept naših Chefov
Krompirjevi kosmiči niso namenjeni samo pripravi pireja. Iz njih lahko skuhate tudi okusno juho.

Paradižniki – test stresanja
Stresite grm paradižnika. Če paradižnik odpade, je zrel.

Tamarind – test s trkanjem
S prsti potrkajte po tamarindu. Če je zvok votel, je zrel.
Preizkusite recept naših Chefov
Špargelj je delikatesna zelenjava z izjemnim, posebnim okusom. Poskusite to nenavadno kombinacijo s kokosovim mlekom.

Ste vedeli?
Zveža zelišča je najbolje obirati zvečer ali ponoči, ko je hladno in zelišča niso ovenela. Delamo hitro, da jih posušimo v najkrajšem možnem času in tako ohranimo njihovo aromo.

Ničesar ne zavržemo.
Listi korenja in čebule po pobiranju pridelkov ostanejo na polju. Tam jih preorjemo in tako zagotavljamo naravno kompostiranje.