Poslušajte zvok odličnega okusa za žetev v pravem trenutku.
Ste vedeli, da za izbiro najboljšega trenutka za pobiranje pridelkov, včasih nista dovolj samo vonj in okus, ampak je treba pridelku tudi prisluhniti. Takrat postane bitka s časom za ohranitev okusa in arome.
![Stročji fižol – test lomljenja Stročji fižol – test lomljenja](/chefov-navdih/trajnostno-kmetijstvo/zetev/jcr:content/parsys/content-aside-footer/tipsandadvice_203702/image.img.jpg/1591226204780.jpg)
Stročji fižol – test lomljenja
Če se strok lepo prelomi na polovico, je zrel.
Preizkusite recept naših Chefov
Korenje ni značilna sestavina sladic. Če ga uporabite v pravih razmerjih, lahko pripravite okusno torto.
![Buča – test s trkanjem Buča – test s trkanjem](/chefov-navdih/trajnostno-kmetijstvo/zetev/jcr:content/parsys/content-aside-footer/tipsandadvice_424764/image.img.jpg/1591226198799.jpg)
Buča – test s trkanjem
Potrkajte po buči. Če zveni votlo, je zrela.
![Čebula – test odpadanja listov Čebula – test odpadanja listov](/chefov-navdih/trajnostno-kmetijstvo/zetev/jcr:content/parsys/content-aside-footer/tipsandadvice_338151/image.img.jpg/1591226199481.jpg)
Čebula – test odpadanja listov
Ko listi odpadejo z rastline, je zrela.
Preizkusite recept naših Chefov
Krompirjevi kosmiči niso namenjeni samo pripravi pireja. Iz njih lahko skuhate tudi okusno juho.
![Paradižniki – test stresanja Paradižniki – test stresanja](/chefov-navdih/trajnostno-kmetijstvo/zetev/jcr:content/parsys/content-aside-footer/tipsandadvice_108521/image.img.jpg/1591226204853.jpg)
Paradižniki – test stresanja
Stresite grm paradižnika. Če paradižnik odpade, je zrel.
![Tamarind – test s trkanjem Tamarind – test s trkanjem](/chefov-navdih/trajnostno-kmetijstvo/zetev/jcr:content/parsys/content-aside-footer/tipsandadvice_114830/image.img.jpg/1591226199962.jpg)
Tamarind – test s trkanjem
S prsti potrkajte po tamarindu. Če je zvok votel, je zrel.
Preizkusite recept naših Chefov
Špargelj je delikatesna zelenjava z izjemnim, posebnim okusom. Poskusite to nenavadno kombinacijo s kokosovim mlekom.
![Ste vedeli? Ste vedeli?](/chefov-navdih/trajnostno-kmetijstvo/zetev/jcr:content/parsys/content-aside-footer/tipsandadvice/image.img.jpg/1591226194040.jpg)
Ste vedeli?
Zveža zelišča je najbolje obirati zvečer ali ponoči, ko je hladno in zelišča niso ovenela. Delamo hitro, da jih posušimo v najkrajšem možnem času in tako ohranimo njihovo aromo.
![Ničesar ne zavržemo. Ničesar ne zavržemo.](/chefov-navdih/trajnostno-kmetijstvo/zetev/jcr:content/parsys/content-aside-footer/tipsandadvice_750203/image.img.jpg/1585727704090.jpg)
Ničesar ne zavržemo.
Listi korenja in čebule po pobiranju pridelkov ostanejo na polju. Tam jih preorjemo in tako zagotavljamo naravno kompostiranje.